nl
Bel ons op 03 547 08 45

Corian

Wat is Corian?

Corian is een hoogwaardig materiaal ontwikkeld door het bedrijf DuPont, bekend om zijn veelzijdigheid en esthetische eigenschappen. Het bestaat uit een mengsel van acryl en natuurlijke mineralen en biedt een homogene, solide oppervlakte. Corian wordt in verschillende gebieden toegepast en is vooral populair in omgevingen die hoge hygiëne-eisen en duurzaamheid vereisen, zoals hotelbadkamers.

De eigenschappen van Corian

Corian heeft bijzondere eigenschappen die het ideaal maken voor hotelbadkamers. Het is niet poreus, bestand tegen vlekken en gemakkelijk schoon te maken, wat zorgt voor optimale hygiëne. Bovendien kan het thermogevormd worden om op maat gemaakte ontwerpen te creëren die naadloos in elke ruimtelijke configuratie passen. Deze eigenschappen maken het de voorkeurskeuze voor hotels die hun gasten moderne en functionele faciliteiten willen bieden.

Geschiedenis en ontwikkeling van Corian


Geïntroduceerd door DuPont in de jaren 1960, won Corian snel aan populariteit vanwege zijn vele voordelen. Oorspronkelijk gebruikt in privékeukens en -badkamers, werd het geleidelijk ook in commerciële omgevingen zoals hotels toegepast. Door voortdurende innovaties van DuPont is het kleurenspectrum en de texturen uitgebreid om aan de specifieke behoeften van ontwerpers en architecten te voldoen.

Toepassingen van Corian in de hotelbranche

Gebruik in badkamers

Corian wordt vaak gebruikt voor wastafels, geïntegreerde wasbakken, douches en badkuipen in hotelbadkamers. De gladde, naadloze oppervlakken maken de schoonmaak eenvoudig en zorgen voor een strakke esthetiek. Bovendien maakt Corian de integratie van accessoires zoals planken of zeephouders direct in de structuur mogelijk, wat een praktische en elegante all-in-one oplossing biedt.

Integratie in andere hotelruimtes

Corian wordt ook in andere delen van hotels gebruikt. Het kan worden toegepast voor receptiebalies, bars en zelfs wandbekleding. Dankzij zijn vervormbaarheid kunnen innovatieve en unieke ontwerpen worden gecreëerd die bijdragen aan een verfijnde en uitnodigende sfeer in de gemeenschappelijke ruimtes van het hotel.

Vergelijking met andere materialen (marmer, graniet, etc.)

In vergelijking met traditionele materialen zoals marmer of graniet onderscheidt Corian zich door zijn lichte gewicht en ontwerpflexibiliteit. In tegenstelling tot deze materialen is Corian niet poreus, wat het hygiënischer en onderhoudsvriendelijker maakt. Bovendien is het kras- en stootvast en kan het ter plekke worden gerepareerd bij beschadigingen, wat bij natuursteen vaak dure vervangingsmaatregelen vereist.

Specifieke voordelen van Corian voor hotels

Hygiëne en eenvoudig onderhoud

Hygiëne heeft in hotels de hoogste prioriteit, en Corian voldoet perfect aan deze eis. Het niet-poreuze oppervlak voorkomt de vermenigvuldiging van bacteriën en schimmel, wat het ideaal maakt voor drukbezochte omgevingen. Bovendien zijn Corian-oppervlakken gemakkelijk schoon te maken met gewone huishoudelijke reinigingsmiddelen, waardoor tijd en onderhoudskosten worden verminderd.

Duurzaamheid en weerstand

Corian staat bekend om zijn uitzonderlijke duurzaamheid. Het is bestand tegen vlekken, krassen en stoten, wat zorgt voor een lange levensduur, zelfs bij intensief gebruik. Bij beschadigingen kan het ter plekke eenvoudig worden gerepareerd, waardoor onderbrekingen in de bedrijfsvoering en vervangingskosten worden geminimaliseerd.

Flexibiliteit in ontwerp en maatwerk

Corian biedt een ongeëvenaarde ontwerpflexibiliteit en maakt op maat gemaakte installaties mogelijk die perfect passen bij de esthetiek van elk hotel. Het kan thermogevormd worden om organische vormen en elegante rondingen te creëren en is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren. Deze veelzijdigheid stelt hotels in staat zich te onderscheiden met unieke en aantrekkelijke ontwerpen.

Installatie- en renovatieproces met Corian

De stappen van de installatie

De installatie van Corian begint met de voorbereiding van de badkamer. Alle oude sanitaire voorzieningen moeten worden verwijderd, maar de oude tegels kunnen blijven zitten. Verstelbare steunen worden geïnstalleerd om de douchebak te dragen. Een legmal helpt bij het afstellen van het niveau van de steunen en de exacte positie van de douchebak. Vervolgens worden de achter- en zijwanden evenals het plafond geïnstalleerd. De installatie wordt afgerond met de montage van het toiletblok en de wastafel, gevolgd door de installatie van accessoires zoals douchewanden en kranen.

Snelle renovatie zonder grote verstoringen

Corian maakt een snelle renovatie van hotelbadkamers mogelijk, waardoor verstoringen voor gasten en de bedrijfsvoering worden geminimaliseerd. Dankzij geprefabriceerde elementen en een eenvoudig montagesysteem kunnen de nieuwe installaties door twee technici binnen één werkdag worden uitgevoerd. Dit proces vermindert de uitvaltijd van de kamers en de kosten die gepaard gaan met een langdurige renovatie aanzienlijk.

Kosten en rentabiliteit

Hoewel Corian een hogere initiële investering vereist, biedt het op lange termijn een uitstekende opbrengst. De duurzaamheid en het eenvoudige onderhoud verlagen de onderhoudskosten. De mogelijkheid om beschadigde oppervlakken ter plekke te repareren, minimaliseert de vervangingskosten. Bovendien verhogen de esthetische aantrekkingskracht en functionaliteit van Corian de klanttevredenheid en loyaliteit, wat de rentabiliteit van het hotel vergroot.

Op maat gemaakte oplossingen voor hotels

Expertise en klanttevredenheid

Zend'O werkt samen met Créa Diffusion, het toonaangevende bedrijf in Frankrijk voor de verwerking van Corian. Créa Diffusion beschikt over de nodige capaciteiten voor digitale bewerking en thermovorming, om zowel op maat gemaakte als grootschalige producties uit te voeren. Door hun krachten te bundelen, brengen Zend'O en Créa Diffusion uitgebreide ervaring in de planning en uitvoering van op maat gemaakte projecten. Hotels die Corian gebruiken, kunnen positieve feedback van hun gasten verwachten, omdat de elegante en onderhoudsvriendelijke oppervlakken bijdragen aan een verbeterde klantervaring.

Milieuvriendelijke en duurzame aspecten van Corian

Milieu-certificeringen

Corian is gecertificeerd door verschillende onafhankelijke organisaties voor zijn milieuprestaties, waaronder GreenGuard® en LEED®. Deze certificeringen garanderen dat het materiaal voldoet aan de hoogste normen op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Hotels die Corian gebruiken, kunnen hun imago verbeteren door het invoeren van ecologische oplossingen.

Ecologische impact en recycling

De productie van Corian staat voor een minimale milieu-impact. De DuPont-fabrieken waar Corian wordt geproduceerd, hebben dankzij hun programma's voor afvalreductie, hergebruik en recycling een nul-afvalbeleid bereikt. Bovendien kan Corian aan het einde van zijn levenscyclus worden gerecycled, wat een circulaire economie ondersteunt en de ecologische voetafdruk van hotels verkleint.

Bijdrage aan het welzijn van gasten

Het gebruik van Corian in hotelbadkamers draagt bij aan het welzijn van de gasten door een schone, veilige en esthetisch aangename omgeving te bieden. De hygiënische eigenschappen en het eenvoudige onderhoud van het materiaal zorgen voor altijd vlekkeloze ruimtes. Bovendien verbeteren de rustgevende en uitnodigende ontwerpen met Corian de algehele ervaring van de gasten en versterken hun tevredenheid en loyaliteit aan het hotel.